tiistai 31. maaliskuuta 2009

Vain pari minuuttia päivässä

On olemassa kaikenlaisia pikku ohjeita, joiden avulla voi elää terveellistä, tasapainoista ja onnellista elämää. Ja ne vaativat vain pari minuuttia päivässä! Tarkastellaanpas vähän, mitä kaikkea päivän aikana pitäisi oikeastaan tehdä.

Ensiksi liikunta. Tottakai hyötyliikuntaa olisi harrastettava aina kuin mahdollista, raput hissin sijaan ja ei mennä ihan koko työmatkaa muulla kuin omilla jaloilla. Tämän lisäksi pitäis vetää jotain repäsevämpää liikuntaa ainakin puol tuntia päivässä. Olisi myös hyvä venytellä vähintään 15 minuuttia päivässä, jotta lihakset ei olisi jumissa ja veri kiertää paremmin. = 1h

Päivässä pitäisi myös varata rauhoittumiselle ja hiljentymiselle non 15-30 min. Tällöin ollaan vain hiljaa ja mietiskellään. Vielä parempi olisi jos tekisi joogaa vähintään puoli tuntia. = 30 min.

Tämä ehkä riittäisi, jos olisi mies. Naisilla on kuitenkin, tässäkin, vaikeampaa.

Kauneudenhoito yms. välttämättömyys.
Joka aamu ja ilma pitää pestä naama. Ja hampaat tottakai. Hampaille pitäisi myös "näyttää" hammaslankaa päivittäin. Kasvojenpesun jälkeen on naamaan heitettävä kasvovedet ja rasvaa. Eikä riitä, että rasvan vaan läiskii naamaan, vaan siinä yhteydessä olisi hyvä myös hieroa kasvoja, jotta saa veren kiertämään, eikä näytä niin möröltä. Älä unohda silmänympärysvoidetta, sen käyttöhän aloitetaan kun täytetään 20. Pari kertaa viikossa kasvot pitää myös kuoria. Tai tehdä jonkinlaisia naamioita. On myös suositeltu kasvojen "jumppaamista", eli mahdollisimman karmeiden ilmeiden tekemistä naamallaan. Se kuulemma vahvistaa kasvojen lihaksia yms yms, mikä pitää sinut nuorennäköisenä vielä kun vetelet rollaattorilla prismaan. = 15 min.

Hiuksillakin on omat juttunsa. Pesun lisäksi pitää antaa hoitoaineen vaikuttaa pari minuuttia. Joitakin kertoja viikossa pitää myös hiuksille laittaa naamio tai tehohoitoainetta 10 minuutista tuntiin! Myös päänahkaa pitäisi hieroa hiustenpesun yhteydessä, mutta hei, se vie vain pari minsaa päivästä, eli ei paljo mitään! Mutta ei tässä vielä kaikki! Jokaisen pesun jälkeen on laitettava normihoitoaineen lisäksi vielä hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Ja muotovaahtoa. Ja jos aikoo jotenkin käsitellä hiuksiaan, niin lämpösuojat ja muut muotoilutuotteet. Ja sitten kun hiukset on duunattu, niin vielä lakat sun muut mömmöt pitämään kutrit kuosissa. = 15-45 min.

Naamalle on yleensä myös tehtävä jotain, jos ei ole zorro. = 10 min.

Jossakin on myös neuvottu, että rintsikat pitää pestä käsin joka ilta heti kun ne ottaa pois, tai muuten ne menee pilalle. Right. = 5 min.

Syöminen.
Ei tietenkään ole terveellistä vetää einesruokia naamaan. Kaikki pitäisi tehdä itse, leivistä lähtien. Näin välttyy säilöntäaineilta ja muilta myrkyiltä. Ja aamupalaan varsinkin pitää panostaa, puurot on keitettävä ja tuoremehu puristettava itse. =30 min.

Yleissivistys.
Jotta voisi edes esittää tajuavansa jostakin jotakin, olisi hyvä lukea hieman lehtiä tai seurata uutisia. Mielellään useammalla kielellä, näin pysyy myös kielitaito yllä. = väh. 30 min.

Töiden, opiskelun, niihin siirtymisten, harrastusten ja nukkumisen jälkeen nämä "pienet" elämänlaatua huomattavasti parantavat askareet vievät päivästä 3-4 tuntia. Mukaan kuvioon vielä tiskaus, siivous, pyykkäys yms, niin ei tarvii miettii, että mitäs tänään tulee telkkarista.

Lähteet:
Kaikki paskat naistenlehdet, sivut: ne muutamat, joilla ei ole mainoksia, ja ne joilla on.

Ei kommentteja: