maanantai 7. joulukuuta 2009

Rikossarjat

Siis ne on kaikki ihan täsmälleen samanlaisia. En huomaa mitään eroa CSIn, NCISn ja muiden jenkkiläisten rikostutkintasarjojen välillä. Paitsi ehkä näyttelijät.

Kaikissa sarjoissa on päähahmona vanhahko kärttyinen mies, joka tietää mielestään kaiken ja on muutenkin ihan kunkku ja tosi cool.

Sitten on nuori (ja söpö) tietokonenörtti, joka antaa vastauksen mihin tahansa tieteelliseen kysymykseen ja käyttää ihan ihmeellisiä sanoja ja koodeja. Piilottaa juttuihinsa myös vitsejä, joita kukaan ei tajua.

Ja nainen, tottakai. Nainen pitää aina olla jengissä. Onneksi hän on kuitenkin täysin jätkämäinen eikä harrasta mitään tuhia hempeilyjä. Jos joku äijä erehtyy tytöttelemään etsivänaista tai ehdottelemaan jotakin, heittää nainen terävän kommentin takaisin. Rikolliset hän niittaa karatepotkuilla suoraan vaaka-tasoon. Usein sarjan hahmojen homokiintiö saadaan hoidetuksi tässä samalla, tekemällä naisesta lesbo. Ja huomatkaa, että kaikesta tästä huolimatta nainen on ulkonäöllisesti kuin suoraan missikisoista repäisty.

Ja viimeisenä jenkkien spesialiteetti, rodullisen tasa-arvon nimissä. Tummaihoinen? Ei. Aasialainen? Ei mikä tahansa aasialainen. Vaan korealainen! Kaikissa jenkkien sarjoissa on nykyään korealainen.

Mitä tästä opimme? Kaikki jenkkien rikostutkintaryhmät ja FBI:n tiimit koostuvat vanhasta jäärästä, nörtistä, mies-naisesta ja korealaisesta. Gotta catch 'em all!

Ei kommentteja: