torstai 8. huhtikuuta 2010

Perusasioita

Mä kerron teille ihmiset, että ratikoille ei tarvitse huitoa pysähtymismerkkiä. Ne pysähtyy ihan kaikilla pysäkeillä muutenkin.

Ymmärrän kyllä, vanhana nurmijärveläisenä, että maalaiset ei välttämättä tiedä tätä asiaa. Mutta kun ihan kaupunkilaisetkin harrastaa tätä käsien pyöritystä. Dorkat.

Ja miks ratikoissa edes on ne stop-napit?

5 kommenttia:

Onna kirjoitti...

Just niistä stop-napeista minä maalaisena olen päätellyt, ettei ratikka välttämättä pysähdy joka pysäkillä, ainakaan ydinkeskustan ulkopuolella. Ne sittenkin pysähtyy?

Anonyymi kirjoitti...

Kun bussipysäkillä on enemmän porukkaa, nii miks kaikkien pitää eriksee huitoa, jos se yks on jo kättään heiluttanut!!? en tajuu -.-

Lau kirjoitti...

siis ratikkahan ei automaattisesti pysähdy jokaisella pysäkillä? Mikäli kukaan ei ole pysähtymisnappia painanut, eikä pysäkillä kukaan odottele, ajaa ratikka suruitta ohi pysäkin. Olen nimittäin kerran seisonut ratikan ovella hölmön näköisenä pysäkin ohi, koska olin samassa uskossa, että pysähtyy painamattakin. :D

Lau kirjoitti...

Mutta jatkona edelliseen, olen myös ymmärtänyt, että jos pysäkillä joku seisoo, pysähtyy ratikka aina. Eli onnettomuudet saavat alkunsa kyseisen laitteen sisäpuolella. :D

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Ohhoh, tää tuli nyt uutena, että sitä stop-nappia pitää tosiaan joskus painaakin.
Mutta sitä ihmettelen vieläkin, että miksi joidenkin täytyy painaa sitä nappia, vaikka ovat selvästi nähneet, että joku on juuri painanut, ja vielä vilkaisseet, että se Pysähtyy-valo on syttynyt.

Tää on ilmeisesti sama ilmiö, kuin tuo bussipusäkillä samalle bussille huitominen kollektiivisesti. Tai se, että liikennevaloissa pitää välttämättä painaa sitä jalankulkijan nappia, vaikka edelläoleva on just painanut.

-Henssu