sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Koko perheen

Mitä oikein tarkoittaa määritelmä "koko perheen"? Elokuvaa voidaan sanoa koko perheen elokuvaelämykseksi, jos siinä ei ole seksiä, väkivaltaa, eikä oikeastaan edes juonta. Pelkät piirretyt pörröiset hahmot, jotka puhuvat hassusti, ovat ainoa mitä tarvitaan tällaiseen elokuvaan.

Ravintola on koko perheen ruokapaikka, jos siellä saa nakkeja ja ranskiksia, löytyy syöttötuolit, ja kukaan ei hermostu siitä, että tahmatassut juoksevat pöytien välissä kirkuen ja huutavat jatkuvasti haluavansa lisää jätskiä.

Koko perheen matkakohteessa on turha toivoa saavansa viettää rauhallista ja hiljaista rantalomaa drinkkejä vedellen. Naperot potkivat lasit kumoon räpylöillään ja hyppivät päällesi uima-altaaseen.

Näistä paikoista on turha etsiä mitään, mikä viihdyttäisi 13-99 (niin mikä tää juttu on, että kaikissa lautapeleissä ikäsuositus ilmoitetaan "jotain-99 vuotiaille". Ihme syrjintää. Kumma kun ei ole koko perheen.) vuotiasta lapsetonta kansalaista.

Sanat "koko perheen" ovat siis koodi lauseelle: Tänne voit tuoda lapsesi mekastamaan ja yskimään muiden päälle, ilman, että sinun tarvitsee välittää yhtään siitä, mitä pienet power rangersit puuhaavaat".

Lapsettomille sanat "koko perheen" puolestaan on yhtä kuin: Älä nyt helvetissä tänne tule.

Ei kommentteja: