sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Itserakkaat toimittajat

Ärsyttää suunnattomastia lukea jostakin henkilöstä kertovaa lehtijuttua, jossa toimittaja pitää itseään tärkeämpänä kuin haastateltavaa. Tämä tulee esille kysymys-vastaus-tyylisissä kirjoituksissa, joissa toimittaja ensin sepustaa itsestään jotakin täysin epäolennaista, ja kysyy sitten jutun kohteelta, että entäs sinä. Ei mua oikeesti kiinnosta yhtään minkään toimittajan elämä ja teot. Tällaisesta toiminnasta on malliesimerkkinä City-lehti. Ja tähän kuuluu nyt muka häpeillen todeta, että miksi mä ees luen sellaista paskaa.

Toinen samaa luokkaa oleva ärsytys on se, kun toimittaja ensin sepustaa kuinka hän saapuu haastattelupaikalle ja miltä hänestä tuntuu odotellessaan haastateltavan saapumista ja miltä hänestä sitten tuntuu kun haastateltava istuu siinä hänen edessään ja miltä hänestä sitten tuntuu kun haastateltava on lähenyt. Joo, kiinnostaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, sain elävästi silmieni eteen kuvan Cityn "Sofi Oksasen haastattelusta". I agree siis!

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Voi olla, että samainen haastattelu on ollut viimenen niitti mullekin. Vois tehä sellasen City-rovion tonne Hakaniementorille. Parit "suomalaiset" Cosmot ja osa Nyt-liitteistäkin sinne sekaan.

-Henssu