tiistai 12. tammikuuta 2010

Työnhakua

Opiskelijana on sitten mukava yrittää etsiä töitä.

Osa-asikastahan sen olla pitäis, jos meinaa joskus valmistuakin. Löytyy toki ilmoituksia ”osa-aikatyötä, sopii erityisesti opiskelijalle”, ja tarjolla on kaks tuntia töitä viikossa. Sillä tekee.

Monissa ilmoituksissa sanotaan, että ”myös suomen kielen taito toivottavaa”. Tosi yllättävää, kun Suomessahan tässä ollaan. Tämä lause on ilmeisesti koodi sille, että maksamme saatanan huonoa palkkaa ja siksi palkkaamme vain ulkomaalaisia, jotka eivät ole kuulleet työehtosopimuksista.

Sit kun löytyis joku homma, jossa on tarpeeks tunteja ja oikee palkka, eikä ehkä edes tarvii siivota kenenkään oksennuksia, niin eihän ne nyt sinne saatana ketään opiskelijaa palkkaa. Tarjolla kun on sellasiakin hakijoita, jotka voivat tehdä mitä vuoroja tahansa ja ovat niin elämäänsä kyllästyneitä, että eivät jaksa edes valittaa mahdollisista epäkohdista.

Samoin on hirveen kiva, että nyt pitäis hakee samalla myös kesätöitä.

Sit ihmiset aina huutaa, että ei niitä töitä saa ilmotuksiin vastaamalla, pitää ite olla aktiivinen. Voin kertoo, että se mahdollisuus on yks miljoonasta, että osut jonnekin just oikeeseen aikaan kyselemään töitä. Oon ollut töissä tällasissa paikoissa, johon kaikki tulee tunkemaan avoimia hakemuksiaan. Roskiin ne menee suoraan.

Ja verkostoidu, verkostoidu! No en saatana tunne ketään. Ja jos oisin halunnu tutustua joihinkin paskantärkeisiin verkostoapinoihin, niin oisin menny kauppikseen.

Ei kommentteja: