maanantai 17. tammikuuta 2011

Onko tässä otsikko?

Tulipa taas vastaan verkon uutistarjontaa vilkuillessani otsikko Maikkarin sivuilta: "Tässäkö maailman suurin maalivahdin maski?" ja palo kiinni.

Näitä otsikoita näkee ihan päivittäin. Aina kysellään jotain, että onko tämä nyt maailman paras ja suurin ja pienin ja rumin ja kaunein ja...

No onko vai eikö?! Eikö se oo toimittajan homma selvittää, että onko vastaavanlaisia tiedossa?

Ehkä tää on sitä kansalaisjournalismia. Ei tarvii enää tietää mistään mitään toimittajan.

Luultavasti jo kesään mennessä kysellään otsikossa, että "Onko tässä pääministeri Kiviniemi?", kun toimittaja ei tunnista tai ei oo ihan varma tai ei jaksa selvittää.

Kaikki saa saatana ite alusta asti tehdä.2 kommenttia:

Betoni kirjoitti...

Johtunee siitä että ilmeisesti kuka tahansa joka osaa kirjoittaa edes välttävästi voi kutsua itseään nykyään toimittajaksi ja raapia kasaan vaikka minkäsorttisia uutisointeja. IL/IS/Maikkari tekee raflaavat otsikot ja sitten varsinainen juttu on pari hassua riviä asian sivusta tai sitten on tyystin pelkkää huttua. Seiskoja jne ei malta edes mainita. Niin kyllästynyt nykyiseen mediamaailmaan olen. Ai bergl.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Sepä se, oot asian ytimessä! Ja pahemmaks vaan menee, ku kattoo mm. ulkomaisten lehtien sivuja! Siellä otsikot on vieläkin arvoituksellisempia. Ei tuu kesää...
-Anssu