maanantai 31. tammikuuta 2011

Vitamiinit

Nykyään pitää kaataa kaikkia mahdollisia vitamiineja kurkustaan alas, jotta olis yhtään terveellisten kirjoissa.

Kaikki mahdolliset B-vitamiinit, kalsiumia ja sinkkiä ja mitäs kaikkee olis purkista otettava. C-vitamiinikin pitää ottaa nappina, koska on ihan liian vaativaa syödä yks hedelmä päivässä.

Uusin villitys on tää D-vitamiini. Hirvee hössötys, et paljo sitä nyt pitäs saada, mutta sitä on saatava!

Ja jos jollain vähän kramppaa jalkaa, niin SE ON KUULKAA MAGNESIUMIN PUUTOS! Sehän onkin hirveen yleistä.

Kannattaisko ehkä miettii jotain vaihtoehtoja sille ranskanleipää ja kahvia -ruokavaliolle, jos niitä vitamiineja on ostettava. Taas on markkinamiehet ollut ovelia, näköjään.

Sama juttu rokotusten kanssa. Joskus lääkärillä käydessä kyselin B-hepatiittirokotteesta, ja lääkäri ihmetteli et miks kaikki haluu sellasen, kun juuri kukaan ei oikeesti oo menossa niihin paikkoihin, jossa tälle rokotukselle olis tarvetta.

Mut kaikkeehan pitää nyt varmuuden vuoksi tunkee ruumiseensa, ku niin sanottiin telkkarissa, mainoskatkolla.

2 kommenttia:

miehenkemikaalit kirjoitti...

Jep, on vähän mennyt överiksi vitamiinien mainostukset. Terveellisellä ruokavaliolla saa ihan kaikkea tarpeeksi, mutta kyllä tuo D-vitamiini tekee kuitenkin järkeenkäyvän poikkeuksen, kun sitä ei näillä leveysasteilla yksinkertaisesti pysty saamaan riittävästi.

Lihaskramppien syynä harvemmin mikään puutostila on, mutta neste- ja suolatasapaino siihen todennäköisesti vaikuttaa. Esim. runsaan hikoilun myötä se voi olla viturallaan. Senkin voi hoitaa kuntoon muulla kuin pillereillä, mutta lisämagnesium purkista voi olla myös ihan tehokas lääke.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Juu, kyllä näin on. Mutta ehkä sitä d-vitamiiniakin riittäis joku kohtuullinen annostus. Tuntuu, että ihmiset luulee sen olevan joku taika-aina, että sitä kun vetää ihan överit niin on sitten superterve kaikin puolin.

-Henssu