keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Joulukilot

On se kovin jännä, että niin moni ihminen onnistuu kolmessa päivässä hankkimaan itselleen useitä ylimääräisiä kiloja läskiä. Varsinkin kun jouluna perinteisesti syötävät ruuat on suht normaalia ruokaa, jopa ihan terveellistä sellaista, varsinkin kohtuudella syötynä. Jouluna ei tietenkään kuulu syödä kohtuudella, sehän on selvä. Ähky se on saatava, vaikka joutus syömään kolme ateriaa kahen tunnin sisään. Ja ne suklaat ja muut. Vaikka niitä tunkis naamaansa kuinka paljon joulun aikana, en usko millään, että vois saada pysyvää painoa montaa kiloa.

Mutta silti saadaan seurata näiden tonttujen joulukiloista meuhkaamista, että voivoi, kun ne nyt pitää saada pois. NO OLISIT MIETTINY SITÄ KUN LAPIOIT KINKKUA JA KONVEHTEJA KURKKUUN. Yleensä he vielä itse ilmoittaa, että sitten uudenvuoden jälkeen alkaa kunnon laihdutus, paasto, nälkäkuuri, anoreksia ym. Liikuntaa ei mainita ollenkaan. ("Mä pudotan ensin pari kiloo, ni sit on kevyempi liikkuu.") Ja näin pedataan itelle lupa vetää pizzaa, karkkeja ja jäätelöä (kun ne jouluruuat kyllästyttää jo) vielä vajaa viikko. Ja ne joulusuklaatki pitäis syödä pois, ei se suklaa säily niin hyvin, ja on sit pois ulottuvilta kun alkaa se laihis.

Tätä laihdutusta sit mainostetaan kaikille kovaan ääneen. Tammikuun tokalla viikolla ollaan jo vähän hiljempaa. Onhan siihen kesään ja bikinikuntoon (vittu mikä sana, entä jos lähtee jonneki rantalomalle tai vaikka uimahalliin jo kevään aikana, mistä se bikinukunto sit saadaan!) nyt aikaa. Huhtikuussa sit taas järjetön hulabaloo käyntiin.

3 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Siis mua vituttaa naisten lehtien hössötys joulukiloista kahta kuukautta etukäteen! "Näin vältät joulukilot!" "Näin karistat joulukilot!" "Näin vältät ähkyn jouluna!" jne. Voi nyt jumalauta jos ihminen ei ite muka tajua miten välttää ähkyn. Sitte tähän perään kuitenki lisätään tätä paskaa: "muista kuitenkin nauttia joulusta ja syödä hyvin!". AAAAAARGH!!! Miks mä ees tilaan naisten lehteä kun se näemmä vituttaa mua näin paljon.

Siivetön kirjoitti...

Puolustaudun vähän. Me saadaan poikkeusetta joka Joulu suklaata rasiakaupalla. Ja koska olen tunnetusti suklaan ylin ystävä, on niiden suklaiden syöntiä "vähän" vaikea hillitä...En normaalistikaan osta kotiin mitään herkkuja varastoon, koska niitä tulis sit syötyä. ;)

Ja sitten toinen juttu. Noita jouluruokia on sataa eri lajia ja vaikka jokaista ottaisi minimaalisesti, on lautanen kukkurainen :D

Melkein viikon joutuu syömään noita ruokia ja useille on tullut kiloja jo kolmessa päivässä.

Sitten Joulun jälkeen on niin tukkoinen olo, että tehdään lupaus paremmasta huomisesta, johon kuuluu tietenkin painonpudotus ja mun tapauksessa myös liikunta. Vaikken tykkää liikunnasta kamalasti, on sitä silti harrastettava etten kuole keski-iän kynnyksellä sydäriin tai sairastu johonkin diabeteksen tapaiseen...

Anonyymi kirjoitti...

Minä aloitan jo marraskuun alussa juomaan glögiä, syön vähän torttuja ja pipareita. Pari suklaarasiaa ennen joulua. Jouluksi paistoin laatikot ja leivoin juustokakun, josta puolet lahjaksi ja 1/4 pakastimeen. Ei mitään hinkua syödä parissa päivässä mitään ahkyä, kun aloittaa nauttimaan ajoissa :)