torstai 19. elokuuta 2010

Muotikuvat ja aikakauslehdet

Naisille suunnatuissa aikakauslehdissä on usein lehden keskiosassa muotikuvia. Näissä "muoti"otoksissa mallit vääntelehtii luonnottomissa asennoissa friikit rätit päällään mitä absurdeimmassa ympäristössä.

Ainakin suomalaisia lehtiä lukiessa kyseiset kuvat ei kauheasti innosta. Vaatteet on jotain ihan käsittämättömiä rääsyjä, joita kukaan ei todellakaan voi käyttää normaalissa elämässä. Niistä onkin vissiin tarkoitus saada vaan inspiraatiota, mutta kun ne on ihan kauheita. Eikä kuvat siitä parane vaikka malli seisois tyhjässä teurastamossa ja näyttää siltä kuin ois saanu potkun mahaan.

Se on sit hirveen kiva maksaa kuvien aiheuttamasta myötähäpeän tunteesta. 7,80 kiitos. Suomalaisissa lehdissä kun alkaa nykyään olla melkein vaan näitä kuvia ja mainoksia. Koko läpyskän lukee hetkessä ja "artikkelit" on muutenkin tiivistelmiä jostain itsehoito-oppaista ja psykologian kurssikirjoista. Pari ruokaohjetta ja kuvakollaasi uusista trendeistä ja se on siinä. Ketkä näitä lehtiä oikein ees tekee? Muutenkin tuntuu, että suurin osa kirjottajista ja haastateltavista on toimittajan omia kavereita.

4 kommenttia:

Husupekka kirjoitti...

Sen takia kansa lukeekin Muotiblogeja.

http://mungolife.blogspot.com/

Itsekään en viitsi enää lehtiä lukea, uutisetkin luen amppareista.

http://www.ampparit.com/

ja politiikka
http://trustbus.weebly.com/nettinapakka.html

Kukas niitä lehtiä lukee?Ei kukaan...

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Joo, itselläkin on muotiblogit korvannut lehdet jo parin vuoden ajan, mutta nekin alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää, kun samoja juttuja jauhetaan melkein kaikissa. Ja lehtiähän ne tavallaan on nykyään mainoksineen ja tuotetestailuineen.

Monella (muoti)bloggaajalla on vaan vähän sellanen kirjotustyyli, että ei kestä lukea niitä.

Ostin pitkästä aikaa lehden, kun teki mieli lukea jotain ihan ammattilaisten kirjottamaa tekstiä. No, ei tarvii taas pariin vuoteen erehtyy.

-Henssu

Neela kirjoitti...

Hei, toi on hyvä aihe "raivota". Oon moneen kertaan käyny läpi noita samoja ajatuksia. Ite tilaan Kauneus ja terveys -lehteä ja moneen kertaan oon ollu juuri noista syistä siihen erittäin pettynyt.. Tosi tasotonta pintaraapasua kaikki "vähän tärkeämpikin" tieto.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Neela, joo en oo yhtään yllättynyt. Monessa lehdessä on ihan ku asiasta mitään tietämättömät kirjottais jostain, olettaen lukijoiden olevan vielä tyhmempiä.