perjantai 6. elokuuta 2010

Peppukuvaaminen

Turussa otettiin mies kiinni sen takia, että tämä kuvasi kauppakeskuksessa naisten takapuolia. Toisin sanottuna toteutti täysin jokamiehen oikeuksia kuvata julkisella paikalla mitä haluaa.

Hienoa, että kamerasta puhutaan lehdistössä nyt "rikosvälineenä", ja Suamen Poliisikin jaksoi googlettaa sen verran, että löysi jonkun lakipykälän, jota ehkä vois jotenki sinne päin niinku soveltaa vaikka tai jotain emmätiä.

Otettakoon tässä vielä kertauksena, että jokaisella on oikeus häiriötä aiheuttamatta kuvata mm. asemilla, kaduilla, puistoissa, KAUPPAKESKUKSIEN YLEISILLÄ ALUEILLA ym. (lähde: Journalistiliitto/Suomen Laki)

Vinkkinä antaisin, että kannattaa pukeutua burkaan tai muuhun säkkiin, jos ei halua, että muut ihmiset huomaavat, että sinullakin on takapuoli.

Jos kuvaan päätyminen pelottaa, niin vaihtoehtoisesti kannattaa pysyä kotona. Jos sinne joku tulee persettä kuvaamaan, niin sitten voidaan katsella niitä lakipykäliä uudelleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo on oikeus ehkä kuvata jotain kukkasia ja kauppahyllyjä, mutta en tosiaankaan nöe miksi kellään pitäisi muka oikeus kuvata minun persettäni. Se tyyppi ei siihen kuvaamattajättämiseen kuole, minä saattaisinkin kuolla, kun en voisi liikkua kotoa ostamaan ruokaa.

Ihan oikeesti, mun oikeus omaan kroppaani (ja siihen kuuluu myös oikeus hallita sitä kuka sitä kuvaa) on huomattavasti arvokkaampi, kun jonkun muun "oikeus" kuvata mua vastoin tahtoani.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymiltä anonyymille. Kai tajuat sen että kun oikeuksia aletaan vähentämään niin kohta huomaat kuolevasi siihen että et SAA mennä ulos ostamaan sitä ruokaasi. Jos ihmisiä ei saa kuvata, ei niitä saisi myöskään katsoa. En ymmärrä miksi ihmiset (naiset) pukeutuvat tiukkoihin farkkuihin ja paljastaviin minihameisiin ja sitten itkevät "MIKSI KATOIT MUN PERSETTÄ?" tai tässä tapauksessa "MIKSI KUVASIT PERSETTÄNI".

Laittakaa vaa hunnut päälle, ottakaa irakilainen kainalon alle ja muuttakaa aavikolle.