torstai 17. helmikuuta 2011

Ker(j)ääjät

Kaikenlaiset yhteisvastuu- ja nälkäpäiväkeräykset on kyl viety nyt liian pitkälle. Se menee jo häirinnän puolelle, kun sitä lipasta tullaan kilisyttämään ratikkapysäkillä odottavien ihmisten nenän eteen ja huudellaan vielä lisäks haloota, jos ei jaksa ihan jokaisella sanoo einytkiitos tai oonjoosallistunukiitos. Kyl ihmisen pitää saada rauhassa hoitaa työmatkansa.

Aiemmin vain iholle käyvät feissarit on ollut ongelma, ainakin suurimmissa kaupungeissa. Kiva kun siinä joka-aamuisella työreitillä on viiden eri organisaation feissarit reppuineen ja kansioineen huutelemassa, että "kiinnostaako ihmisoikeudet?!". Tollanen kieroilu aiheuttaa vaan raivoa. Ja miks mä maksaisin johonki heidän mainostamaan "ihmisoikeustyöhön", kun näköjään niillä on varaa maksaa neljälle tyypille palkkaa siitä, että seisovat ulkona tyhjänpanttina. Ja häiritsevät ihmisiä. Jotka yrittää ehtii töihin.

Hyväntekeväisyydessa ja lahjotuksissa ei sinänsä oo mitään pahaa, mutta noissa keräystyyleissä on kyllä vähän hiomisen varaa. Ottaisivat mallia niistä pelastusarmeijan tyypeistä, jotka seisoo ihan hievahtamatta Stockan ovien tienoilla.

Ei kommentteja: