tiistai 10. marraskuuta 2009

Eläkeläiset rokotusjonossa

Kyllä taas pisti ärsyttämään ku katoin Ajankohtaista Kakkosta. Ketkäs muutkaan siellä on taas ollu kaaosta aiheuttamassa sikainfluenssarokotusjonoissa kuin eläkeläiset. Ja he kun eivät vielä tässä vaiheessa kuulu rokotusohjelman riskiryhmään!

Siel on luukut täynnä ja puhelimet tukossa, kun eläkeläiset ihmettelee, että mistä ne rokotukset saa. Sit siel jonotetaan tuntikaupalla ja valitetaan seuraavaks siitä, kun tulee sydäri jonossa. Ja etenkin siitä, että onhan se nyt pöyristyttävää, kun kerrankin nuoret on etusijalla!

"Kyllä olisi pitänyt kutsu tulla postissa riskiryhmäläisille!" sano ykskin. Mistähän rekisteristä ne katottais, että kenelle kutsu lähetetään? Ilmeisesti seuraavaks pitäis lääkärin tulla kädestä pitäen hakemaan kotoa sängystä, että lähdepäs nyt rokotettavaksi. Matkalla terveyskeskukseen pitäis varmaan tarjota pullakahvitkin.

4 kommenttia:

H kirjoitti...

"Me ollaan maksettu veroja vuosikymmeniä, pitäis ne rokotteet tulla meille ensiksi." (Lisää nariseva ääni.) Mitä siitä, jos muutama lapsi tai työikäinen heittää veivinsä. Kunhan vanhukset pelastetaan. Sitten voikin narista siitä, kun ei ole tarpeeksi hoitajia kävelyttämässä vanhainkodissa.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Aivan! Koskaan ei oo hyvin. He ovat tämän maan aikoinaan pelastaneet jne.
-Anssu

Anonyymi kirjoitti...

Itse eräässä rokotuksia jakavassa paikassa harjoittelussa olevana voin kertoa eräänkin hupaisan tarinan:
maanantai-aamuna kesken pahimman ruuhkaan tunkee ovista ja ikkunoista yli 65-vuotiaita eläkeläisiä hakemaan h1n1-rokotetta. Eräskin sitten päätti kuuluttaa suureen ääneen, että harrastetaan ikärasismia. Jep. Ihan ilkeyttää ei rokoteta kaikkia halukkaita...kuinkahan monelta on jäänyt huomaamatta että sitä rokotetta ei ole jakaa kaikille, eikä kyseessä ole se, että terveysdenhuoltohenkilöstö haluaa kiusata eläkeläisiä.

Lenski kirjoitti...

NIIN totta! Pääsin eilen itsekin kuuntelemaan messua siitä, kun 65-vuotias ei pääse rokotukseen ja kuinka typerää se on, kun rokotettavat riskiryhmäläiset on määritelty alle 65-vuotiaisiin. Miksei 65 ja sen alle, kysyi eläkeläinen? Tottahan se on, että vituttaahan se, kun omalle kohdalle sattuu tuollainen putoaminen pois rokotusohjelmasta. Yritin kuitenkin tuoda esiin oman näkökantani, että mikäs teidän eläkeläisten on ollessa, kun tutkimusten mukaan nimenomaan NUORTEN keuhkot ovat alttiita hapenpuutteelle ja sitä kautta tukehtumiselle. Sanoin, että itse 24-vuotiaana rokotusohjelmaan kuuluvana koen olevani vielä ennen rokotusta suuremmassa vaarassa. Ja täällä Turun seudulla ei ole vielä edes rokotettu lapsia, joiden pienet keuhkot ovat vielä alttiimpia. Sanoin, että eikös tuo rokotusjärjestys ole aika hyvin perusteltu ja järkeenkäypä. Huippukommentti tässä keskustelussa oli eläkeläiseltä se, että media ei kerro, että todellisuudessa vanhuksiakin on kuollut sikainfluenssaan. Kun rokotetta ei riitä kaikille, niin kaikki vaan uskottelee vanhuksille, että heillä ei ole hätää. Totesin, että omassa perheessänikin olen raskaana olevan veljen vaimon kanssa ainoa, joka kuuluu rokotusohjelmaan ja muiden kuuden hengen rokotuksesta ei ole tietoakaan. Että ei eläkeläiset ihan yksin rokotusohelman ulkopuolella olemisessa ole!!