lauantai 18. syyskuuta 2010

Moccamaster

Nyt suuttuu moni.

Mä en ymmärrä, että miten se mokkamasteri muka on paras.

Ei todellakaan ole!

Kallis se kyllä on. Ja ilmeisen hyvin brändätty.

Kaikilla vanhoilla ihmisillä on Moccamaster. Korjaan, kaikilla keski-ikäisillä on mokkis. Koska vanhukset on yleensä aika pihejä, eikä pistä lanttejaan mihinkään turhaan, vaan ostaa halvimman kahvinkeittimen tarkkarista. Koska sama lopputuloshan siinä kuitenkin on! Kerrankin ne on oikeessa.

Siks oonkin ollut aika yllättynyt, kun monilla nuorillakin alkaa olla Moccamastereita. Onks se joku merkki, että tässä ollaan nyt asetuttu aloilleen ja hyvin menee. Vai onks se vaan joululahja, vanhemmila tietty.

5 kommenttia:

Neela kirjoitti...

En nyt suorastaan suutu, mutta esitän vastalauseen.

Moccamaster on paras, kyllä. Jos vertaa kahvin makua, jollakin toisella keittimellä keitettyyn kahviin, niin moccamasterilla keitetty on ehdottomasti parempi. En liioittelle, sillä aivan selkeä makuero on havaittavissa.

Itselläni on moccamaster. Ja tässä vähän myönnytystä. Kyllä, se on lahjana saatu. Ja ei, ei minulla olisi ollut välttämättä varaa opiskelijana hankkia sitä itse.

Kannatan makutestiä. Kokeile onko sinun mielestäsi moccamasterilla keitetyllä ja tavallisella kahvilla eroa. Tulet yllättymään.

OlviTenu kirjoitti...

No sillä lailla.

Itsellä tuo muutaman kympin kahvinkeitin ruplattelee kahvit kuten ennenkin hyvää tulee.

Suosittelen todellakin makutestiä.

Moccamasterin nimeen vannovat nimittäin eivät satavarmasti osaa vaikkapa kymmenestä kahvimerkistä sanoa, kummassa kupissa on Moccamasterin ja kummassa normaalin Braunin keittämää kahvia :)

Makuero voi olla, mutta se, että kumpi on parempaa, on taas asia erikseen. Ja yleensäkään vaikea sanoa että kumpi kupillinen sitä Juhla Mokkaa onkaan sen Mocciksen keittämää :)

Anonyymi kirjoitti...

kaikki kahvinkeittimet jotka käyttää suodatinpusseja on keittää pahaa kahvia. Parasta kahvia saa, kun ostaa teräspannun ja pannukahvia keittelee. Eikä mene edes suodatinpusseihin rahaa. Ja ei lasikannu säry, eikä sähköjohdot hapetu.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Hienoja kommentteja täällä heitelty!

Neela, testattu on monesti, vanhemmillani on tottakai moccamaster. Mun mielestä sillä keitetty kahvi ei oo mitenkään paremman makuista kuin joillain "perus" keittimillä keitetty. Välillä saa jostain tosi hyvää kahvia, ja sen oon huomannu että ikinä sillon se keitin ei oo ollut moccamaster. Mutta nää on sit vissiin just näitä makuasioita :)

Mut sit päästäänkin tohon mihin OlviTenu viittasi, että enemmän on ehkä merkitystä sillä kahvilla mitä sinne keittimeen laittaa.

Ja anonyymille, että oliskin kyllä komeeta keitellä aina pannukahvia. Oon aina aatellut, että en kyllä ikinä osais. Muutenkin kallistun ite aina espresson puolelle.

-Henssu

miehenkemikaalit kirjoitti...

Käsittääkseni mokkamaisterin paremmuus perustuu kahteen eri vastukseen, joista toinen lämmittää veden ja toinen pannun pohjaa. Näin kahvi pysyy oikeassa lämpötilassa koko ajan. On varmaan olemassa muitakin kahden vastuksen keittimiä, mutta MM on niistä tunnetuin.

Ite oon nyt tykästyny pressopannuun, jota vois kai kuvailla peruskahvinkeittimen ja kahvipannun sekasikiöksi. Suosittelen kokeilemaan, ei tarvitse suodatinpusseja.

Mutta kahvin mausta voidaan tietty olla montaa mieltä. Jos keittelee jotain pirkkakahvia niin ihan sama millä sitä keittää. Laadukkaimmissa kahveissa ne erot alkavat vasta tulla kunnolla esille. Tietenkin myös monet muut asiat vaikuttavat kahvin makuun, kuten oikea määrä puruja ja keittimen sekä pannun puhtaus.

Loppuhuomautuksena: Eräässä entisessä työpaikassani jossa tehtiin töitä jatkuvasa kolmivuorossa, oli kahvinkeittimenä mokkamasteri. Tähän oli päädytty sen takia, koska mikään muu keitin ei kuulemma kestänyt. On se ihan laatuvehje.