keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Varo! Älä käytä omia aivojasi!

Iltasanomat on taas väläyttänyt kansan, erityisesti vanhempien tietoisuuteen tällasen seikan, että äitiyspakkaukksessa jaettu lasten toppahaalari on otsikon mukaan ihan vaarallinen vaate. "Lahkeen suissa olevat lenkit on ommeltu umpeen silmukaksi, joka voi jäädä jonnekin kiinni."

Otsikon nähtyäni ajattelin, että nyt on taas löydetty vaatteista jotain myrkkyjä yli sallittujen rajojen. Mut ei! Ku hei täs haalaris on nyt tällanen juttu et lenksut on umpinaiset. Et ku pyörittelette niitä vauvojanne jossain metallikoukkujen keskellä, niin saattaa jäädä pikkunen toppiksistaan siihen kiinni ja vaikka kuristuu.

"Kelan mukaan lahkeiden kumilenkit eivät ole aiheuttaneet kenellekään vaaraa." No oho! On se kumma, että kukaan ei oo päästänyt lastaan putoomaan sen takia, että haalarin lahje on jäänyt jumiin.

Kaikissa lasten vaatteissa, jossa yleensä on kumilenkit, niin ne on toiselta puolelta kiinni napilla. Siellä lahkeen sisäpuolella. Se ei helposti anna periksi, ja on tosi vittumainen irrottaa. Et ei sitäkään ihan kiiressä tehdä.

Ja kaiken huipuks EU-standarissa nää umpinaiset kumilenkit on määritelty vaaralliseks (IS:n mukaan). Oikeesti?! Kai se nyt on vaarallista juosta hammasharja suussa tai sakset kädessä. Hammasharjat nyt ainakin heti kieltoon!

3 kommenttia:

Onna kirjoitti...

Tuolla se tappajahaalari nyt odottaa kaapissa, että pieni ihminen mahasta joutaa sen kitaan. Voi elämä. Kai ne lenkit sitten pitää leikata, ettei sankariäidit hyökkää lastensuojeluilmoituksen kanssa kimppuun?

junik kirjoitti...

"Et ku pyörittelette niitä vauvojanne jossain metallikoukkujen keskellä..."

Mielikuva siitä miten äidin päivään kuuluu teurastamolla käynti lapsensa kanssa, missä on aivan pakko nostaa jostain todella tärkeästä syystä lapsi suorille käsille jalat kohti kattoa niin, että kun siinä hetken pyöriskelee niin lapsi väistämättä jää kiinni lahjelenksuistaan katosta roikkuviin koukkuihin teurastettavien sianruhojen seuraksi, mistä taas seurauksena on se, että koukut lähtevät liikkeelle riistäen lapsen äidin käsistä ja... no tarvinneeko enempää selittääkään koska tämäkin on jo niin itsestäänselvää EU-direktiivilaatijoille.

Ja amerikkalaisessa lastenhaalariversiossa pitää tottakai lukea lahkeensuussa: "Älä ompele lahkeensuuhun kumilenkkejä pitääksesi lahkeet alhaalla äläkä ainakaan käännä lasta näissä haalareissa ylösalaisin koska se voi joissain tapauksissa johtaa lapsen vammautumiseen tai kuolemaan." Mahdollisia oikeusjuttuja ajatellen siis tuo teksti.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Onna, joo kyllä ne lenkit kannattaa suosiolla leikata, ketkään ei oo pelottavampia ku sankariäidit.

junik, saa nähä koska Suomeen tulee noi amerikkalaiset varotustekstit. Tosta IS:n uutisesta pääteleen siihen ei kauaa mee.

-Henssu