maanantai 23. tammikuuta 2012

Ei sillä ole väliä! Eiku onpas!

Jatketaan edellisen postauksen linjoilla. Kyllä pistää vihaks edelleen toi useiden ihmisten fb-jankutus. Siellä huudellaan Haaviston puolesta erittäin "kekseliäitä" argumentteja. Yleisin syytös on tää, että miksi kukaan jättäis äänestämättä Haavistoa sen takia, että tämä on homo. Että mitä väliä sillä muka on, ja että jos oma ehdokas (jossei se ole Pekka) olisi homo, niin jättäisikö vaan homouden takia tätä äänestämättä, jos muuten on kuitenkin samoilla linjoilla ehdokkaansa kanssa. Oho, ihanko ite keksit tän ajatuksen?

Niinpä. Miksi nää Haaviston kannattajat sitten itse tekee siitä homo-asiasta niin ison haloon. Jos ei sillä kerran ole merkitystä. Nyt näyttää sitä, että Haaviston kannattajista suurin osa äänestää häntä juurikin sen asian takia, että hän on homo ja on sitä niin avoimesti. Etteks te just sanonu et sen pitäis olla ihan merkityksetön seikka. On se nyt niin trendikästä olla näin hirveen avarakatseinen ja suvaitsevainen. Ja nimenomaan tuoda sitä ilmi, et kattokaas miten moderni ja hyvä ihminen mä olen.

Nyt Sauli äkkiä tunnusta olevaskin homo ja repäse jostain puskasta esille söpö argentiinalainen salarakas-meikkitaiteilja, niin tulee Haaviston kannattajilla vaikee valinta.

3 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Mulle Haaviston äänestämisessä ei ollu kyse homoudesta, mä en sellasista välitä. Jos äänestää ihmistä pelkän homouden vuoksi, niin sitten vois äänestää vaikka hiusvärin perusteella. Joka on myös yhtä typerää.

Mua vaan suututtaa tässä asiassa tosi paljon se, että minut on nyt luettu tohon "äänestin sitä siks ku se on homo"-porukkaan mukaan. Mä en todellakaan äänestä ketään seksuaalisen suuntautumisen takia. Tutkin ehdokkaita, cv:tä, arvoja, aiempaa taustaa ja katsoin jokaisen vaalitentin telkkarista ja tein vaalikoneita. Oikeesti mietin ja pohdin pitkään, että ketä äänestän ja Haavisto oli lähimpänä mun ajatusmaailmaani ja arvojani.

Voisko kaikki jo unohtaa koko homoasian? Mua ainakin kyllästyttää suunnattomasti jo koko aihe.

Depe kirjoitti...

Janna hyvä että joku sanoo noin! Sää oot oikeilla jäljillä.

Ahhh hyvä että kirjoititte tästä! Muakin on ÄRRRSYTTÄNY tää ilmiö koko vaalien ajan.
Nojoo, äänestin Haavistoo. En kertonut siitä seinälläni facessa. Teki mieli äänestää jotakuta muuta ihan siks, että olis voinu näpäyttää niitä "suvaitsevaisia/avarakatseisia/suomen pelastajia".

Juurikin ne samat ihmiset, jotka oli muuttamassa viime keväänä pois Jytkyn takia, on nyt ollu näyttävästi Haaviston kannalla.
nNyt näytetään persuille ja kaikille, että suomi on avarakatseinen ja suvaitseva ja... no siis oikeudenmukainen.
Eniten otti päähän jonku bloggaajan tekemä video haaviston kannatuksesta: siinä oli vaan sydämiä ja jotain yleviä lausahduksia suvaitsevaisuudesta.
Hei pliiis!!! Olis nyt ollu edes jotain Haaviston sanomia kommentteja ja mielipiteitä asioihin. Ei sitten.

Mulla ei oo mitään vahvaa vakaumusta asian tiimoilta. Saatan äänestää Saulia tokalla kierroksella. Molemmat ehdokkaat on hyviä.

Raivoojat Anssu ja Henssu kirjoitti...

Janna, en tarkottanut niputtaa kaikkia Haaviston kannattajia tohon porukkaan, ketkä äänestää vaan homouden takia Pekkaa. Yritin kyllä tuoda ilmi, että ne, ketkä sosiaalisessa mediassa mesoo tosta homo-asiasta Haaviston ja vaalien yhteydessä on juurikin niitä ketkä tuo sitä omaa Haaviston kannatustaan ja paremmuttaan ja muiden suvaitsemattomuutta esille niin jyrkästi. Ja näiden takia mulle on tullut ainakin kunnon vastareaktio. En siis tiedä, että ootko itse jankuttanut useasti esim. fb:sstä että "miksi kukaan jättäisi äänestämättä seksuaalisen suuntautumisen takia, en voi käsittää" -tyylistä "argumentointia", joka ainakin täällä pääkaupunkiseudulle tuntuu jo ihan vanhahtaneelta noin niinkuin yleisestikin. Ei niitä konservatiivien mieliä muuteta sillä, että omalle kaveripiirilleen päivittelee. Monet mun tutut äänesti Haavistoa, ja suurin osa niistä osas olla huutamatta noita puolustuksiaan ja päivttelyjään facessa päivittäin. Ja sit oli se yks osa, ketkä spämmäs oikeen kunnolla. Ja tiedän niitäkin ihmisiä, keille muuten vaikeen valinnan ratkas juuri toi rasittava spämmäys, ja nimenomaan Niinistön eduks. Mutta onneks sitä ei nyt tarvii enää katella, eikä jauhaa tosta asiasta :D Ja pisteet näille fb-huutelijoille siitä, että kukaan ei uhannut nyt muuttavansa pois Suomesta.

Depe, osasit sanoo just niitä asioita mitä hain iteki takaa. Että Niinistön kannattajat muka ei voi olla avarakatseisia ja suvaitsevaisia ja kannaattaa tasa-arvoa. Ja että jos Pekkaa olis äänestäny, niin Suomi ois näyttänyt niiiiiin hyvää mallia koko maailmalle. No ihan varmaan olis. Tota arvostin kyllä Haaviston kannattajissa, että useat heistä myönsi sunnuntai-iltana, et ihan hyvä presidentti saatiin siltikin suomeen.

-Henssu